Kategorie
Producenci
Reklama
Kontakt

P.W. Cleome

ul. Rzemieślnicza 9
42-200 Częstochowa
tel. 511-773-251

email:

Sklepy ogrodnicze, wystawy ogrodnicze, targi ogrodnicze, hurtownie ogrodnicze, producenci
Produkty promocyjne

JARMUŻ TOKSAŃSKI - BRASSICA NERO di TOSCANA

JARMUŻ TOKSAŃSKI - BRASSICA  NERO di TOSCANA
JARMUŻ TOKSAŃSKI - BRASSICA  NERO di TOSCANA  1547378863_2.jpg JARMUŻ TOKSAŃSKI - BRASSICA  NERO di TOSCANA  1547378863_1.jpg
cena: 4.49zł (4.16zł netto)
ID produktu 1369
producent: Szkółka
dostępność: dostępny
waga: 0.001 KG
sztuk:
powiększ

Opis prezentowanego produktu

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE: 
Liście bogate w witaminy i minerały - wit. C, A, E, K, H, PP, B, kwas foliowy, białka, luteinę oraz minerały takie jak: wapń, magnez, fosfor, potas, sód. 
WŁAŚCIWOŚCI SMAKOWE: 
Liście nadają się do spożycia na surowo już po 30 dniach - do sałatek, koktaili. Starsze liście zbieramy po 50 dniach. Można je gotować na jarzynkę, robić zupy, pierogi, można smażyć- omlety, kotlety. Posiadają ostry, delikatny, słodki smak, który robi się słodszy po zamarznięciu. Zbieramy je od późnego lata do końca jesieni. 
OPIS ROŚLINY: 
Jarmuż to bomba witamin i minerałów, to wyjątkowa kapusta o karbowanych, długich 25cm liściach w kolorze ciemno fioletowym, ułożonych w szeroką rozetę. Osiąga ok. 60-70 cm wysokości. 
Uprawa i pielęgnacja: 
Uprawa jarmużu jest łatwa, roślina jest mało wymagająca i odporna na choroby, nie atakują go szkodniki, nie boi się niskich temp. do -15`C można go zrywać z ogrodu. Stanowisko słoneczne, gleba przeciętnie żyzna. 
Komplet: 30 nasion 

Do nasion otrzymasz wiele cennych i pomocnych porad przydatnych przy wysiewie!!!

Źródła : 

Charles Smith,  flickr.com, CC BY-SA 2.0: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/, zdjęcie bez zmian

 

Foodforestation [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], źródło: Wikimedia Commons

Zadaj pytanie dotyczące produktu

adres e-mail:
treść zapytania:
przepisz kod z obrazka:
 

 

Dodaj własną opinię

adres e-mail:
treść opinii:
ocena:
przepisz kod z obrazka: